Wspólnie z panią M. Szafraniec i p. A. Zalewską chciałybyśmy zaprosić dzieci z klas 4 – 8 do przygotowania wspólnego II śniadania z tych produktów, które tradycyjnie dostępne były jesienią dla naszych przodków mieszkających na wsi.
Liczymy na pomysłowość naszych uczniów, ale kasztany i żołędzie w menu śniadaniowym odpadają (niektórzy zgłosili takie propozycje), ale jarzębina i dereń są mile widziane.
ZASADY PRACY:
Podział w klasie na dwa – trzy zespoły robocze.
Ustalenie jadłospisu śniadaniowego.
Lista zakupów i ustalenie kto co kupuje.!C
Przyniesienie produktów do szkoły w wyznaczonym terminie.
Przygotowanie II śniadania.
Degustacja lub najedzenie się do syta J
TERMINY:
20 X – 3 lekcja – klasy 7 i 8
24 X – 3 lekcja – klasa 4
27 X – 3 lekcja – klasy 5 i 6